Onze slagbomen

We maken al onze afsluitboomkasten van verzonken staal. Dit zorgt voor een uitstekende en duurzame bescherming. We kunnen de kasten ook in een kleur naar uw wens spuiten.

De afsluitboomkasten worden elektromechanisch aangedreven, en kunnen 20 jaar zonder noemenswaardig onderhoud. De slagbomen zijn zo gemaakt dat ze in het geval van een aanrijding in een paar minuten vervangen kunnen worden. Zo blijft het ongemak beperkt tot een minimum, en is de veiligheid van het verkeer gegarandeerd.

De afsluitboomkasten worden standaard geleverd met een handleiding voor de bediening en het onderhoud.

Onze slagbomen

Afsluitboomkast Rh

De afsluitboomkast Rh is de meest geproduceerde afsluitboomkast van Rusthoven Verkeerstechniek. Deze kast is verkrijgbaar in 3 maten: S, M en L.

Met deze kast sluit u veilig wegen af met een breedte tot 15 meter. De Rh is ontworpen volgens de richtlijnen in de VOBB (NEN 6786) en is geschikt voor openbare wegen en tunnels in heel Nederland.

Afsluitboomkast Rh-EU

De afsluitboomkast Rh-EU is vergelijkbaar met onze Rh, maar is speciaal geschikt gemaakt voor wereldwijd gebruik. Deze kast is verkrijgbaar in de maten S, M en L.

Het is een enkele kast, die geschikt is voor het afsluiten van wegen tot 15 meter breed. Omdat de afsluitboomkast is ontwikkeld volgens Europese richtlijnen, kan hij op openbare wegen en tunnels in de hele wereld gebruikt worden.

Afsluitboomkast RhB voor rijbaanscheidingen

Speciaal voor het gebruik in rijbaanscheidingen (stepbarrier profiel) heeft Rusthoven Verkeerstechniek de afsluitboomkast RhB. De inbouwruimte is minimaal, en er zijn geen uitstekende delen die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. De vernieuwde RhB kan naar twee kanten een wegafsluiting maken.

De RhB kan geleverd worden met twee verschillende aandrijvingen. De RhB-1 is voor gebruik tot een boomlengte van 7 meter. De RhB-2 is voor gebruik tot een boomlengte van 10 meter. Beide varianten zijn ontworpen conform de richtlijnen van de VOBB (NEN6786) en kunnen toegepast worden voor het afsluiten van wegen bij bijvoorbeeld bruggen of tunnels.

Afsluitboomkast Rh-EU Swing

De Rh-EU Swing is een zijdelings verplaatsbare afsluitarm. Dit maakt de afsluitboomkast zeer geschikt voor plekken waar een hoogtebeperking is, bijvoorbeeld in tunnels.

De afsluitarm is geschikt voor het veilig afsluiten van wegen met een breedte tot 10 meter. De Rh-EU Swing is speciaal ontwikkeld volgens Europese richtlijnen, en kan daarmee gebruikt worden op openbare wegen en tunnels in de hele wereld.

Afsluitboomkast Rh Special

Het komt zo nu en dan voor dat een architect een uniek ontwerp heeft gemaakt van een brug en wenst dat de uitstraling van de slagboomkasten geheel past binnen de uitstraling van de brug. Rusthoven heeft al vaak dergelijke kasten ontworpen geheel op klant specificatie. De internals zijn over het algemeen standaard uit onze bestaande productrange te halen, maar het uiterlijk van de afsluitboomkast is geheel zoals de architect en klant dat wenst.

Rusthoven Verkeerstechniek heeft slagbomen ontwikkeld die jarenlang meegaan. Het is zeer belangrijk dat de slagboom altijd werkt. Hieronder leggen we kort uit hoe wij dat doen.