Afsluitboomkast RhB voor rijbaanscheidingen

Speciaal voor het gebruik in rijbaanscheidingen (stepbarrier profiel) heeft Rusthoven Verkeerstechniek de afsluitboomkast RhB. De inbouwruimte is minimaal, en er zijn geen uitstekende delen die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. De vernieuwde RhB kan naar twee kanten een wegafsluiting maken.

De RhB kan geleverd worden met twee verschillende aandrijvingen. De RhB-1 is voor gebruik tot een boomlengte van 7 meter. De RhB-2 is voor gebruik tot een boomlengte van 10 meter. Beide varianten zijn ontworpen conform de richtlijnen van de VOBB (NEN6786) en kunnen toegepast worden voor het afsluiten van wegen bij bijvoorbeeld bruggen of tunnels.

De basis RhB heeft de afmeting van een stepbarrier profiel met een breedte van 750 mm. Voor de smallere step barrier is de RhB-1 en 2 STEP 540 ontwikkeld. Deze afsluitboomkast wordt geleverd met een geleide profiel welke weer aansluit op de step 540.

De afsluitboomkast RhB is ontwikkeld met de veiligheid van de weggebruikers als belangrijkste uitgangspunt. De kast functioneert onder alle omstandigheden, dus ook bij harde wind of strenge vorst. Ook is het geen probleem als de kast lange tijd niet gebruikt wordt of lange tijd geen noemenswaardig onderhoud krijgt.

Aanrijdingen met een slagboom kunnen altijd gebeuren. Daarom is de afsluitboomkast zo ontworpen dat de slagboom bij een aanrijding afbreekt en dat er beperkte schade is bij de weggebruiker en bij de afsluitboomkast. De slagboom kan vervolgens in 15 minuten vervangen worden, zodat de veiligheid van het verkeer gewaarborgd blijft.

De afsluitboomkast is gemaakt van thermisch verzinkt staal en wordt aangedreven door een elektromotor. De vorm van de afsluitboomkast RhB komt overeen met het stepbarrier-profiel en kan dus zeer eenvoudig geïntegreerd worden in een (tijdelijke) rijbaanscheiding. Het ontwerp is standaard voorzien van een CE-markering.

Voor gedetailleerde informatie kunt u de technische specificaties raadplegen

Downloads

CE-certificaat

CE logo

Alle kasten worden geleverd met een CE-certificaat.

Offerte aanvragen

1. Afsluitboomkasten/bomen selecteren

2. Contactgegevens

Wij zorgen ervoor dat we zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Bedankt voor uw aanvraag. We nemen binnenkort contact met u op.