Over Rusthoven Verkeerstechniek

Rusthoven Verkeerstechniek B.V. is ontstaan vanuit Machinefabriek Rusthoven. Machinefabriek Rusthoven ontwerpt al sinds 1965 bruggen en sluizen. Vaak werd er dan ook gevraagd naar een goede afsluitboominstallatie, dus het was een logische stap om deze ook zelf te ontwikkelen. Inmiddels was er een uitgebreid assortiment afsluitboominstallaties, die in de loop van de jaren hun waarde in de markt hebben bewezen.

Doordat er steeds meer vraag kwam naar afsluitboominstallaties zonder brug of sluis is er in 2017 voor gekozen om de productie van afsluitboominstallaties los te maken van de machinefabriek. Per 1 januari 2018 was de productie van de afsluitboominstallaties volledig zelfstandig geworden en was Rusthoven Verkeerstechniek B.V. een feit.

Als Rusthoven Verkeerstechniek hebben we drie hoofdlijnen:

1.       Afsluitboominstallaties die voldoen aan de in Nederland gehanteerde Norm NEN 6786 de VOBB (Rh kasten). Dit is de norm die gebruikt wordt bij het ontwerpen van beweegbare bruggen, de afsluitboominstallatie is een onderdeel t.a.v. de veiligheid van de brug. De afsluitboominstallaties die hieraan voldoen zijn bijv. de RhS, RhM, RhL en RhB, verder kunnen we veel specials laten voldoen aan deze norm

2.       Afsluitboominstallaties voor de internationale markt (Rh-EU), deze kasten zijn kwalitatief vergelijkbaar met de Rh kasten maar hoeven niet te voldoen aan de extra Nederlandse norm (VOBB). De afsluitboom installaties die hieraan voldoen zijn: Rh-EU-S, Rh-EU-M, Rh-EU-L en Rh-EU-SW.

3.       Afsluitboominstallaties voor fiets en voetgangersbruggen. Dit zijn kasten die niet hoeven te voldoen aan de VOBB. De afsluitboomkasten die hieraan voldoen zijn: RhH en RhXS

Mocht u vragen hebben over één van onze afsluitboomkasten of advies, ons verkoopteam staat uiteraard geheel tot uw beschikking. We denken met u mee en maken passende aanbiedingen om aan uw wensen te voldoen. Zo heeft u probleemloos jarenlang plezier van onze prachtige producten.

Artikel in Dagblad van het Noorden:

Artikel (DvhN) Rusthoven Verkeerstechniek

 

Promo video

De fabriek

Vanaf dag 1 zijn wij een trouwe afnemer van Rusthoven afsluitboomkasten en tot op heden zijn wij heel erg tevreden over alle leveringen.
Ton Woldhek, provincie Groningen